设为首页收藏本站

绿色圃中学资源网

 找回密码
 立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
热搜: 活动 交友 discuz
查看: 1454|回复: 3

2014年福建省漳州市中考英语试题带参考答案及听力材料

[复制链接]

469

主题

1048

帖子

2701

积分

管理员

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

积分
2701
发表于 2015-4-1 01:20:04 | 显示全部楼层 |阅读模式
试卷下载简介:
      绿色圃中学资源网免费提供中学七年级八年级九年级各科单元期中期末考试卷、名校联考试卷、中考模拟试题等。此套2014年福建省漳州市中考英语试题带参考答案及听力来自于互联网,由绿色圃资源网搜集整理,给有需要的老师们免费下载!转载请注明出处。     
      本站所有资源:教案|试卷|课件|计划|总结|音频|朗读MP3|视频均可免费下载,喜欢本站的朋友可以收藏本站!方便您下次使用!找资源,下课件试卷,搜教学视频,请来绿色圃中学资源网试卷中图片、表格等预览中不能正常显示,请到帖子下面的附件中下载使用!        
      试卷内容预览:2014漳州市初中毕业暨高中阶段招生考试
英语试题
(满分:150分;考试时间:120分钟)
友情提示:请把所有答案填写(涂)到答题卡上!请不要错位、越界答题!!
姓名____________  准考证号__________
Ⅰ. 听力测试:(每小题1分,计30分)
A.句子理解:听句子,从所给的三幅图中选出与你所听到的句子情景相同(相近)的图画。(每小题读两遍)

B.对话理解:根据你所听到的对话内容,选择最佳选项回答问题。(每段对话读两遍)
第一节  听下面6段短对话,回答第6至11小题。
6.What day is it today?
   A.Tuesday.    B.Wednesday.    C.Thursday.
7.What’s the woman’s hobby?
    A.Fishing.    B.Swimming.    C .Hiking.
8.How is the weather in March in Tianjin?
   A.Windy.     B.Mild.            C.Rainy.
9. Where does the conversation most probably happen?
  A.In a bookshop.    B.In a restaurant.  C.In a clothing shop.
10.What does the marl mean?
    A.Someone else will take the seat.
    B.The woman can take the seat.
    C.The man will take the seat himself.
11.How old is the girl?
   A.Four.    B.Nine.    C.Thirteen.
第二节  听下面三段长对话,每段对话后各有三个问题,选择最佳选项回答问题。
听第1段长对话,回答第12至14小题。
12.How far is the History Museum?
  A.About 4 kilometers away.  B.About 5 kilometers away.  C.About 6 kilometers away.
13.How will the woman go to the museum?
  A.By bike.    B.On foot.    C.By bus.
14.when does the museum open in the morning?
    A.At 8:00    B.At 8:30.    C.At 9:00.
听第2段长对话,回答第15至17小题。
15.What kind of home does Li Wei live in?
  A.A farmhouse.    B.A townhouse.    C.An apartment building.
16.Which floor does Jane live on?
  A.The second floor.    B.The fourth floor.    C.The eighth floor.
17.Who is looking for an apartment?
  A.Alan.    B.Jane’s parents.    C.Li Wei’s parents.
听第3段长对话,回答第18至20小题。
1 8.Where will they study together this evening?
     A.In the classroom.    B.In Linda’s house.    C.In Nick’s house.
19.Who will help Nick with his chemistry?
     A.Linda.              B.Simon.             C.Nick’s teacher.
20.When will they go to the library?
    A.At noon.            B.In the afternoon.     C.In the evening.
C.短文理解:听短文,选择正确答案。(短文读两遍)
21.The farmer had________lambs
  A.two            B.three           C.four
22.The white lambs thought the black lamb was________
  A.friendly         B.ugly             C.beautiful
23.The farmer gave bad food to _______ .
  A.the black lamb    B.the white lambs   C.all the lambs
24.The lambs couldn’t find the way home on a_______ day .
  A.rainy            B.windy           C.snowy
25.The farmer found the lambs as soon as he________ .
    A.saw the black one    B.saw the white ones    C.heard the sound of the lambs
D. 表格填空:根据你所听到的短文内容,填写下面表格,每空填一词。(短文读三遍)

Information about a 26._________ concert
Name of band         27.___________ Moon .
Telephone number         28._________ .
Price of the tickets        300 yuan for an adult and 29._________ yuan for a kid .
Rules         Don’t 30._______ or take your pets into the hall

1I.单项选择(每小题1分.计15分)
  从A、B、C三个选项中,选择最佳答案。
3 1.----what’s this in English,Maria ?
    -----It's ________map.
    A.a            B.an             C. The
32.They are in the same school,_________in different classes.
     A.and          B.or           C.but
33.一Wow , so many coins here!
    一Right!My father is fond of________coins.
    A.collect         B.collects      C.collecting
34.一Excuse me,may I ask you a question?
     一Sure,________ .
    A.go ahead    B.you’d better not   C.I hope so
35.In his_____,Wilson returned to his hometown and began to teach .
    A.thirty           B.thirties      C.thirtieth
36.一Last night I didn’t watch the TV show,A Bite of China 2.
    一______ did I.I was preparing for today’s test then.
    A.So           B.Either        C.Neither
37.一We don’t have enough money for our field trip .What shall we do?
    一The best way_______money is to sell newspapers.
   A.raise           B. to raise        C.raising
38.Since Project Hope started,it _______ millions of children to come back to school
   A.has helped      B.helped          C.is helping
39.一_________beautiful blouse she is wearing!
    一But it doesn’t look good against her skin.绿色圃中学资源网http://CZ.Lspjy.com绿色圃中小学教育网http://www.lspjy.com
   A.What          B.What a          C.How
40.一A child’s family background brings him or her a bright future.
    一Not really . A study shows that reading for pleasure plays a more important _________.
    A.part           B.game           C.joke
41.一Climate change________mainly by too much CO 2 in the air.
    一So I think the key is to produce electricity without creating CO2
     A.is caused    B.caused         C.causes
42.When seeing Sign _________,we have to drive straight.

43.一British engineer.Tim Berners-Lee_______the idea of the World Wide Web  in 1989.
    一You’re right,and the World Wide Web is 25 years old this year.
   A.caught up with       B.got along with       C.came up with
44. There are some words_______can cross countries and cultures.such as“OK”.“Huh’’and“mama”.
    A.what              B.which             C./
45.一China’s first moon car‘‘Yutu”has arrived on the moon surface.
    一________ It’s a huge step for our space exploration.
    A.My pleasure!       B.Good idea !          C.How exciting!
Ⅲ.完形填空(每小题1.5分,计15分)
  从A、B、C三个选项中,选择可以填入空白处的最佳答案。
    It’s after 10:00 a.m and the kids are still sleeping.It’s Sunday—a traditional day of  46  .Most people have at least one day a week to take a rest.Some use that time to go to church,while some usually sleep in,watch TV…,giving themselves the gift of a   47   day.
    We need to give ourselves a break ,and a little rest works well for almost  48  .It doesn’t really matter what the activity is.The idea is to give our body, mind ,and heart a chance to  49  .If we keep going at full speed every day,we can be really tired.
   Some people find  50  hard to take a real vacation.As a matter of fact,many people died early  51  they were too busy to have a break.
   Remember that we  52  work well if we never stop to take a rest.It doesn’t matter  53  we do this.Pick anytime that works best for us.and make it a plan.
       54 this and discuss it with others.The idea here is that by giving ourselves a break and just enjoying a
day off,we can make our lives   55   and create greater good in our world,
46.A.rest          B.working      C.entertainment
47.A.tired         B.busy         C.1azy
48.A.somebody    B.everybody     C.nobody
49.A.exercise      B.develop       C.relax
50.A.it           B.this           C.that
51.A.though       B.because       C.if
52.A.can’t         B.mus tn’t       C.needn’t
53.A.when         B.why          C.how
54.A.Look at       B.Care for       C.Think about
55.  A.good         B.better         C.best
Ⅳ.阅读理解(A、B、C、E篇:每小题2分,D篇:每小题1分.计45分)
  A、B、C篇:根据所提供的内容,从四个选项中选择最佳答案。
    A
  This Sunday is grandpa’s 70th birthday.The Smart family are going to celebrate it,so they will
have a busy weekend.
Saturday

Morning        Dad--clean the car in the garden
Mum--clean the chicken and bedroom
Amy--have dance lessons in the gym
Rose--work on science projects in the library
Afternoon         Mum and Dad--buy some food at the supermarket
Amy and Rose--pick up gifts and cards for grandpa .
Evening        Watch TV together
Sunday
Morning        Mum--make a big birthday cake
Amy and and Rose --wrap grandpa’s gifts
Afternoon         Amy--help mum cook delicious food
Rose--help dad decorate the sitting room
Evening         Amy and Rose --give gifts to grandpa
The whole family--have a party

56.The Smart family will be busy this weekend because they plan to________
  A.work on science projects       B.do some cleaning
  C.celebra te grandpa’s birthday    D.watch TV together
57.________ wants to make a birthday cake on Sunday morning.
   A.Dad    B.Mum    C.Amy    D.Rose
58.The whole family will watch TV on________
     A.Saturday afternoon    B.Saturday evening   C.Sunday mo rning      D.Sunday evening
59.Dad and Rose will be _______  on Sunday afternoon.
A.in the library         B.in the gym         C.at the supermarket     D.in the sitting room
60.Amy and Rose will______together.
    A.wrap grandpa’s gifts     B.cook the food
    C.have dance lessons      D.decorate the sitting room
    B
    Most students have biology classes in the classrooms or the labs in China.But several days ago,I had a biology.class outside in my American schoo1.
    My biology teacher,Mr.Kwak,divided us into three groups and asked us to play a game about natural selection(选择)and how birds find food.
     He gave the first group one spoon per person。the second group forks and my group"knives.I thought we were going hunting,so knives might work better.Surprisingly,he  told us to pick up the beans on the grass with our tools.
    When the game started all of us ran to the grass area.We squatted(蹲)down and looked for beans.It was hard to pick up something that small,especially from the grass .
    When I almost fired a bean,it dropped back to the ground.When I finally picked up several beans.one of my friends ran into me.I couldn’t keep my balance and fell over.All my beans dropped to the ground!Just at that moment,Mr.Kwak called us back.I had to leave the game and of course I got a bad result.I couldn’t help thinking that if I were a bird living on Galapagos Island,I would be dead soon.
   The fun game made me realize that natural selection is redly competitive(竞争的).Everyone is trying his or her best to—survive.
61.What did the writer’s group use to pick up the beans?
    A.Spoons.    B.Forks.    C.Knives.    D.Hands.
62.How many beans did the writer get at last?
    A.None.    B.One.    C .Several.    D.Many.
63.Which of the following is TRUE?
  A.The writer did a good job in the biology class.
  B.The writer had a biology class outside their schoo1.
  C.The writer found that picking up the beans from the grass was hard.
  D.The writer didn’t find enough food for the birds on Galapagos Island.
64.What’s the meaning of the underlined word“survive’’in the last paragraph?
  A.Find food.     B.Remain alive.   C.Be lovely.    D.Keep balanced.
65.What was the aim of Mr.Kwak’s class?
  A.To play an interesting game.        B.To pick up the beans.
  C.To know different kinds of birds.    D.To learn natural selection.

C
   Butterflies are common all over the world,but butterflies in hotter countries are usually bigger and more brightly colored than those in coo1er countries,and there are more different kinds.
   Usually the male(雄性的)butterflies are more brightly colored than the females.The females have bigger and heavier bodies since they carry the eggs.The bright colors of the males help to attract the females,and the duller(较暗淡的)colors of the females make them less likely(可能的)to be caught by enemies before they have laid their eggs.
   Some butterflies have bright pattern colors on the upper surface of their wings that show when flying ,but when they rest on a tree or leaves , they close their wings.On the undersides of their wings there are green and brown marks which look like the tree or leaves.They are then difficult to be seen.The best example of this is the Dead Leaf Butterfly.When its wings are c1osed,it looks exactly like a dead leaf.There are even marks that look like the holes in a dead leaf.When the butterfly is run after by a bird,it closes its wings and seems to have disappeared completely.绿色圃中学资源网http://CZ.Lspjy.com绿色圃中小学教育网http://www.lspjy.com
   Many butterflies have round marks on their wings that look like eyes.The round marks have a useful function(功能).When the butterflies are resting,their wings are closed,and these marks can’t be seen.  When a bird sees one,and begins to attack it,the butterfly will open its Wings. The bird thinks that it sees two eyes staring at it,frightened,and flies away.
66.The female butterflies have bigger and heavier bodies than the males because _______
  A.the females carry the eggs          B.the females eat more
  C.the males are more active          D.the males have smaller wings
67.The duller colors of the female butterflies ___________ .
  A.help to fly easily                 B.help to attract the males
  C.make them look fearful            D.make them harder to be caught
68.The underlined word“that”in Paragraph 3 refer to______.
  A.their wings                     B.pattern colors
  C.green leaves                    D.some butterflies
69.when run after by a bird,the Dead Leaf Butterfly _________.
  A.is frightened and flies away at once         B.opens its eyes and stares at  the bird
  C.closes its wings and seems to have gone     D.opens its wings to frighten the bird away
70.The last paragraph mainly tells US________
   A.why the butterfly can not be seen         B.how the butterfly opens its wings
   C.what the round marks look like          D. what the function of the round marks is

    D
把A—E五个选项填人文中空缺处,使短文内容完整、正确。
   In America ,students in high school must take certain subjects 1ike English,social studies , math ,P.E.and science.And they also choose among elective subjects(选修课)to complete their high school education.7 1.______________________ .
   Each student in the school has their own locker(锁柜)for books.72___________________, and students can own a sm all space they can decorate with posters and favorite things.
   Most high schools have at least one sports team.Schoo1s often offer football,baseball,softball ,basketball,volleyball,tennis and soccer.73.__________________.
   Many high school students have part-time jobs by the age of 15 or 16,some even earlier .74.__________,but later they will probably get a job at a fast.food restaurant, video store, or clothing shop.
   Sixteen is the legal(法定的)driving age in most states ,and students usually want to own a car as soon as they can.75.____________.Others would like their children to earn enough money to offer a used vehicle.Many teenagers feel it’s necessary to own one ,  and will do whatever it takes to be able to drive。
    E
    Students get a taste of the adult world
    For some teenagers,being an adult is the coolest thing in the world.Adults don’t do homework or take exams.They do what they like and earn money.How wonderful !But is it true?
    Last month.Grade 7 students at Qiaoyi Middle School in Wuxi,Jiangsu,had a taste of the adult world.They had the homework called“Working with your parents for one day”.
    What did they find?
    Wu Jing’s mother works as a ticket collector in a park.At 6:00 a.m.,the 14一year —old gir1 went
to work with her mother.It Was dark and cold.Before the park opened,they did the cleaning , checked tickets and counted change.when the visitors came,they greeted them with a smile.After standing for the whole day.Wu was worn out.
    “Every day Mom makes dinner for me and I take it for granted(认为理所当然) ,’said Wu,“Now I know how tired she must be .I should help her more.”
  Li Shiyi,14,spent her day in a car.Her father is a taxi driver.She picked up call and gave change back.  Li thought it’d be easy to sit in a car and tour the city.But soon she found that her father didn't even have time for lunch.
    “Now I know how hard it is to earn money ,” Li said,“We should do what we can for our parents and never waste money.”
根据短文内容填空,每空填一词。
76.Some teenagers think that it is_______to be adults because the adults can do what they ______
    and earn money.
77.The students were given the homework_______“Working with your parents for one day’’to have
    a _______ of the adult world.
78.As a ticket collector in a park,Wu Jing’s mother must be________because she has to go to work_________     and stand for the whole day.
79.Li Shiyi found her father’s job was not as_______as she had thought and her father was even too_______
    to have his lunch。
80.From the passage,we know that the teachers wish the students to______their parents more and   
    never_________money.
V.词汇运用(每小题1分,计7分)
  根据旬意和汉语提示,在空格中填入正确的单词。(每空填一词)
81.Kate is a_____(高的)girl with a round face.
82.The_______(老板)used to support poor children
83.Walk _______(沿着)the road and turn fight at the first crossing
84.They usually have some milk and________(面包)for breakfast.
85.Young people should_______(掌握)English and computer technology.
86. The children were so happy that they could_______(几乎不)speak.
87.Zheng He even_______(航行)to the east coast of Africa during the Ming dynasty
Ⅵ.看图写话(每小题2分,计8分)
  根据图示和提示词,写出恰当的句子,每图一句。
要求:1.使用全部的提示词;    2.写出完整的句式结构。

Ⅶ.口语运用(每小题2分,计8分)
  在下列横线上填入适当的话语,使对话完整、正确。
Waiter:Welcome to Yangguang Restaurant .This way , please
Mr.Lee:92.________________________ .
Waiter:Take a seat,please.Here’s the menu.
        (A few minutes later)93.________________________
Mr.Lee:I'd like fish with vegetables and a bottle of beer.
Waiter:94._____________________ .
Mr. Lee:A bowl of rice.
Waiter:OK.Thanks for your order.
Mr.Lee:(Half an hour later)May I have the bill,please?
Waiter:Let me see.It’s ¥35.
Mr.Lee:95.___________________ .
Waiter:Here’s your change.Thanks for coming!
Ⅷ. 综合填空:(每小题1分,计10分)
   用方框中所给单词的适当形式填空,使短文正确、通顺(每词限用一次)。


   As we all know. soccer is one of the most popular sports in the wor1d. The biggest international soccer 96._____ is the World Cup. Every four years, almost 97. _____ of the population in the world watch the World Cup.
   Uruguay won the first World Cup in l930. Brazil is the 98.______ nation to play in every World Cup final stage. It has 99.______ won the World Cup five times. The Brazilian style of soccer is beautiful to watch-- l00. ________ of tricks and skills.
   The 2010 FIFA World Cup 101. _______place in South Africa. It was the first cup hosted in Africa. The 20l4 FIFA World Cup began l02._______ June l2 in Brazil, and it lasts about one month. The national 103._______ of 32 countries are competing in 64 matches. New technology is  used in the Brazil World Cup. For example, it uses electronic sensors (电子感应器) to check l04. _________the ball has crossed the goal line or not.
    Although the Chinese national team didn't make it to the World Cup, it doesn't 105.__________ Chinese soccer fans watching the matches in the early morning. (Brazil is 10 hours behind China. )
IX. 短文写作(12分)
   足够的睡眠时间对学生来讲很重要,然而调查显示,许多学生馳蝴不足。请根据图示
内容,简要指出学生睡眠不足的原因并提出建议。
要求:
1.要点齐全,并适当发挥:
2.词数:80词左右(开头已给出,不计入总词数);
3.文中不得出现真实姓名和学校名称。   
   It’s important for students to have enough sleeping time.However,_________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________




回复

使用道具 举报

469

主题

1048

帖子

2701

积分

管理员

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

积分
2701
 楼主| 发表于 2015-4-1 01:20:59 | 显示全部楼层
试卷下载方法:请在本站右上角选择用QQ账号登录或立即注册后登录,然后点击下面的附件,保存在桌面上或你的电脑上,解压缩即可使用!喜欢本站的朋友可以收藏本站!上面中间有分享按钮,可以分享给好友或一键发布到自己的微博上。喜欢本站,请推荐给自己的朋友并收藏本站!谢谢您的支持!

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?立即注册

x
回复

使用道具 举报

469

主题

1048

帖子

2701

积分

管理员

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

积分
2701
 楼主| 发表于 2015-4-1 01:21:05 | 显示全部楼层
2014年漳州市初中毕业暨高中阶段招生考试
英语参考答案及评分建议
英语听力录音材料
A.句子理解:听句子,从所给的三幅图中选出与你听到的句子情景相同(相近)的图画。(每小题读两遍)
1.I would like some noodles for lunch.
2.It’s six o'clock.It’s time to get up.
3.A cameral is used for taking photos.
4.When a house is on fire you should call firefighters for help.
5.The whole family are having a big dinner at the moment。
B.对话理解:根据你所听到的对话内容,选择最佳选项回答问题。(每段对话读两遍)
第一节  听下面6段短对话,回答第6至11小题。
6.W:What?You haven’t got ready ? Isn’t it Thursday today?
   M:No ,it isn’t.It’s Wednesday.
7.W:What’s your hobby?
   M:I like fishing very much.What about you?
   W:I 1ike hiking.
8.W:How is the weather in spring in Tianjin?
   M:It’s often windy in March.In April.It’s mild .Sometimes it rains in May.
9.W:May I help you?
   M:Yes,please.I'd like the white shirt.Can I try it on?
   W:Sure.
10.W:Excuse me.do you mind if I sit here?
    M:Of course not .
    W:Thank you.
11.W:Hello!I've come to see if my brother and I can join the club.
    M:How old is your brother?
    W:He’s nine.and I'm four year s older than him.
第二节  听下面三段长对话,每段对话后各有三个问题,选择最佳选项回答问题。
听第1段长对话,回答第12至14小题。
W:Excuse me.where is the History Museum?
M:The museum? It’s about 4 kilometers away from here .
W:Can I go there by bus?
M:Yes.Please take Bus No .5 ,and get off at Friendship Building。Then you’11 see a post office on  your right。     The museum is just behind it.
W:Take No.5 bus,get off at Friendship Building.Mm,I see.By the way,when does the museum open?
M:At 9:00 in the morning.
听第2段长对话,回答第15至17小题。
W:Li Wei ,what kind of home do you live in?
M:It’s a townhouse with two floors.
W:Do you live with your parents?
M:No,they live in a big farmhouse in the country.What about your home,Jane?
W:It’s an apartment.
M:How many floors are there in your building?
W:There are eight.And I live  on the fourth floor.
M:Do you like living there?
W:Yes.I do .It’s near our factory.
M:Oh .Alan is looking for an apartment near our factory.Maybe we can help him.
听第3段长对话,回答第18至20小题。
W:Hi,Nick.I haven’t started my physics homework.How about you?
M:I'm going to finish it tonight.
W:I feel it's too difficult for me.Can you help me with it?
M:Sure.Linda,why not come to my house this evening?We can do it together.。
W:That’s a good idea.
M:What about your chemistry project? Have you done that?
W:Oh ,yes .I've finished it together with Simon.
M:Well,I’ve done only a bit of that.I'm having trouble with it.You’re better at chemistry than me .
    Maybe you could help me.
W:Of course.We’11 help each other.
M:All right.And let’s go to the library for some information this afternoon first.
C.短文理解:听短文,选择正确答案。(短文读两遍)
    A farmer had four lambs.One was black.and the other three were white.The black lamb was friendly to everyone in the group.But the white lambs often laughed at him.They thought he was ugly.The farmer did not like him,either.He gave bad food to the black lamb.
  One winter day,the four lambs went out to eat grass.They went far away from home.Suddenly it began to snow.After a while.the ground was covered with thick snow.They couldn’t find、the way home.
    When the farmer found that at the lambs were not home ,he went out to look for them.There was snow everywhere.Suddenly,he saw something black:He went to it.Oh,it was his black lamb!And the white lambs were there,too.The briner said excitedly,“Thanks to the black lamb,I can find you!”
D .表格填空:根据你所听到的短文内容,填写下面表格,每空填一词。(短文读三遍)
  Hello,everyone!Welcome to Music Time!Here is some information about a pop concert .The famous band-Blue Moon will come to Shanghai soon.They will stay in Shanghai for 7 days.The concert will be held in the  Shanghai Music Hall.Tickets are sold in出e box office of the Music Hall.If you want to book a ticket ,please call 65425209.The price is 300 yuan for all adult and 200 yuan for a kid.Please remember , you are not allowed to smoke or take your pets into the hall .Hope you can enjoy it! Thank you for listening.
回复

使用道具 举报

469

主题

1048

帖子

2701

积分

管理员

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

积分
2701
 楼主| 发表于 2015-4-1 01:21:13 | 显示全部楼层
参  考  答  案
1.B  2.A  3.C  4.B  5.A           6.B  7.C  8.A  9.C  10.B
11.C  12.A  13.C  14.C  15.B       16.B  17.A  18.C  19.A  20.B
21.C  22.B  23.A  24.C  25.A
26.pop    27.Blue    28.65425209    29.200    30.smoke
31.A    32.C    33.C   34.A    35.B    36.C    37.B    38.A    39.B    40.A
41.A    42.C    43.C   44.B    45.C    46.A    47.C    48.B    49.C    50.A
51.B    52.A    53.A   54.C    55.B    56.C    57.B    58.B    59.D    60.A
61.C    62.A    63.C    64.  B    65.D    66.A    67.D    68.B    69.C    70.D
7Z.E  72.B  73.D 74.A  75,C
76.cool/wonderful/great,like/want    77.called/named ,taste
78,tired,early    79.easy,busy
80.help/love,waste
81.tail  82,boss  83.along  84.bread  85.master  86.hardy  87.sailed
88.The monkeys are very cute.
89.I/We/She/He/They will buy some fruit(s) tomorrow.
90.The doctor advised the child to drink more water.
91.Please turn off the light before you leave the room./The boy turned off the light before leaving the room.
92.Thank you./Thanks.    93.May I take your order,sir?
94.What else(would you like)?/Anything else?  95.Here’s the money./Here you are.
96.game    97.half    98.only    99 .successfully   100.full
101.took    102.on    103.teams  104.whether    105.stop
Ⅸ.短文写作    .
One possible version:
  It's important for students to have enough sleeping time. However ,many of them don’ t have enough time to sleep.
  There are different rea sons for it.Some students often spend too much time on computer games so that they don’t go to bed early.Some students have bad sleeping habits.They often drink too much tea or coffee before going to bed.This makes them too excited to fall asleep ..
In order to get enough sleep ,we should keep away from computer games.We shouldn’t stay up too late . What’s more ,we can drink hot milk instead of coffee or listen to soft music before we go to bed ,which can help us have a sound sleep.
In a word , if we make good use of time and form good habits , we’ll have enough sleeping time . Then we’ll be happier and healthier .   

非选择题评分建议:
    26—30题:每小题1分。大小写错误不扣分。
    76—80题:每小题2分,每空1分。单词拼写正确,但词的形式错误,每个得0.5分;大小写
错误不扣分。
    81—87题:每小题1分。单词拼写正确,但词的形式错误,每个得0.5分;大小写错误不扣分。
    88一91题:每小题2分。所写句子完整,所给词都用上,时态正确并符合图意,均给满分;
句子不完整或时态错误应适当给分。
    92一95:每小题2分。能根据上下文语境,写出合乎交际表达的句子,且书写正确,均给
满分。语句表达正确,但书写有部分错误应适当给分。
    96一105题:每小题1分。选对词且形式正确得满分;选对词但词的形式错误得0.5分。
    短文写作评分建议:
    一档(11一12分):能紧扣主题,内容具体、丰富。用词准确、句子通顺、行文连贯、表达完
整、字迹清楚、几乎没有语言错误、具备较强的语言运用能力,完全达到了预期的写作目的。
    一:档(8一10分):能紧扣主题,应用的语言结构和词汇能满足任务要求、句子较通顺、表达
较清楚、有少量语言错误、基本达到了预期的写作目的。
    二档(5一分):基本能扣主题,内容不够丰富、具体,字数较少。语言表达过于简单、句子
不够通顺、行文不够连贯、有部分语言错误。
    三档(3一4分):所写的内容与主题有关,但内容过少,语言不规范、句子五条理、行文不连
贯、语言错误较多。
    四档(0一2分):所写内容与主题几乎无关,内容杂乱,不知所云。语言很不通顺,用词很不
准确,错误过多,几乎难于读懂。
  说明:1.相同的错误不重复扣分。
        2.多写不扣分。
回复

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

QQ|小黑屋|绿色圃中学资源网   

GMT+8, 2019-11-21 04:10 , Processed in 0.174461 second(s), 24 queries .

Powered by 绿色圃中学资源网免费下载 X3.2

© 2013-2015 初中教学资源网

快速回复 返回顶部 返回列表