设为首页收藏本站

绿色圃中学资源网

 找回密码
 立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
热搜: 活动 交友 discuz
查看: 1137|回复: 3

湖北省荆州市2014年中考英语试题含答案word下载

[复制链接]

469

主题

1048

帖子

2701

积分

管理员

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

积分
2701
发表于 2015-4-1 01:34:51 | 显示全部楼层 |阅读模式
试卷下载简介:
      绿色圃中学资源网免费提供中学七年级八年级九年级各科单元期中期末考试卷、名校联考试卷、中考模拟试题等。此套湖北省荆州市2014年中考英语试题含答案word下载来自于互联网,由绿色圃资源网搜集整理,给有需要的老师们免费下载!转载请注明出处。     
      本站所有资源:教案|试卷|课件|计划|总结|音频|朗读MP3|视频均可免费下载,喜欢本站的朋友可以收藏本站!方便您下次使用!找资源,下课件试卷,搜教学视频,请来绿色圃中学资源网试卷中图片、表格等预览中不能正常显示,请到帖子下面的附件中下载使用!        
      试卷内容预览:
荆州市2014年初中升学考试
                     英 语 试 题
注意事项:
1.        本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分,共8页。全卷满分120分,考试时间120分钟。
2.        所有题目必须在答题卡上答题,在试卷上答题无效。选择题在答题卡上第Ⅰ卷答题栏内用2B铅笔将各题号下相应选项代号的矩形框“□”涂黑;非选择题在答题卡上第Ⅱ卷答题栏内各相应的题号后的空白处用黑色签字笔填写答题。
3.        听力部分第56-60小题为非选择题,请在答题卡上第Ⅱ卷答题栏内的相应位置答题。

★ 祝考试顺利 ★

                     第Ⅰ卷  选择题(五大题,共70分)
[听力部分]
Ⅰ、对话理解。(共5分,每小题1分)
听小对话,根据你听到的内容从每小题的三个选项中选出正确的答案。每段对话听两遍。
1. What day is it today?
  A. Monday.      B. Tuesday.     C. Mother’s Day.
2. Where is the woman from?
A. China.       B. France.     C. America
3. How’s the weather there?
A. Warm.         B. Cold.      C. Hot.
4. What does Mrs. Black look like?
A. Tall.     B. Smart.     C. Serious.
5. What’s the relationship(关系) between the two speakers?
A. Sa lesman and customer.    B. Husband and wife.    C. Foreigner and student.

Ⅱ、篇章理解。(共15分,每小题1分)
听下面A、B、C三段对话和D篇的一段短文, 并从每小题的三个选项中选出一个正确选项。对话或短文听两遍。
(A)
听下面一段对话,回答第6至第8三个小题。
6. Does the man know the way to the bank?
  A. Yes, he does.  B. No, he doesn’t.   C. We don’t know.
7. Where’s the bank?
  A. Next to the supermarket.   B. Behind the supermarket.  C. Across from the supermarket.
8. How far is it from here?
  A. 20 metres.              B. 200 metres.             C. 2 kilometres.
(B)
听下面一段对话,回答第9至12四个小题。
9. Where are the two speakers probably talking?
   A. In a hospital.            B. In a restaurant.          C. In a library.
10. What is wrong with the young man?
   A. He has a toothache.       B. He has a headache.      C. He can’t sleep at night.
11. How long has he been like this?
   A. For three days.            B. For two weeks.         C. For one day.
12. What should the young man do?
   A. To have a check again.      B. To take more exercise    C. To drink more water.
(C)
听下面一段对话,回答第13至16四个小题。
13. What are the two speakers talking about?
    A. Having a birthday party.   
B. Listening to birthday music.
    C. Buying a birthday gift.
14. When is Cathy’s birthday?
    A. On June 24.              B. On June 14.            C. On July 4.  
15. Why didn’t Alex buy her a CD?
    A. Because Cathy has already got one.   
B. Because it’s too expensive for Alex.
    C. Because Cathy only likes reading.
16. What does Betty suggest Alex buying at last?
    A. A book.                  B. A magazine.           C. A dictionary.  
( D )
听下面一段短文,回答第17至20四个小题。
17. How long was Mr. Brown going away?
A. A week                    B. A month.             C. Two weeks.  
18. What did the boy do when he thought nobody would come to see Mr. Brown?
A. Looked for the paper.         B. Burnt the paper.       C. Visited the man.
19. When did the man come to see Mr. Brown after he left?
   A. Last week.                 B. On the first day.        C. On the fifth day.
20. Why was the man very surprised after he heard the boy’s words?
  A. He thought Mr. Brown was out.  
B. He thought Mr. Brown was ill.
C. He thought Mr. Brown was dead.
(第Ⅵ大题,听力填空。该题为非选择题,请翻到第7页第Ⅱ卷,完成第56-60题。答题完毕后,再将答案填写在答题卡第Ⅱ卷答题栏内的相应位置上。)

[笔试部分]
Ⅲ、单项选择 (共10分,每小题1分)
从每小题的四个选项中选出一个能填入题中相应空白处的最佳答案。      
21. —Excuse me, but is that my passport?
—Oh, sorry, I took ________ by mistake.
  A. yours                          B. mine                        C. hers               D. his
22. It’s a wise ________ to wear the white tie. It matches your shirt well.
A. agreement            B. support                  C. choice             D. condition
23. —I’ll not be Jack’s friend any mor e.
—Don’t be angry. He’s just so         , but in fact he’s good to us, you know.
A. helpful                     B. direct                          C. polite             D. brave
24. —Do you like swimming in winter?
—Of course. The water         a bit cold at first,but then I am warm and full of energy.
A. feels                          B. tastes                          C. smells                   D. looks
25. —Can you catch what I said?
—Sorry, I can _________ understand it.
A. almost                    B. probably                     C. nearly             D. hardly
26. —How was the concert last night?
—It was so good. Though it        nearly four hours, few people left early.
A. covered             B. reached                    C. lasted                   D. played
27. —Do you have the          news about Anna?
—I was told she had gone abroad on June 15th, but I don’t know whether she is there now.
A.        latest                  B. funniest                      C. longest                  D. worst
28. —We’ve been trying hard, but can’t solve the problem.
—I think you can ________ it in another way.
A. share with           B. deal with               C. keep up with          D. point out with  
29. —How do you like the popular documentary “A Bite of China”(《舌尖上的中国》)?
—Excellent! You won’t realize how wonderful our Chinese food is _____ you watch it.
        A. when                  B. as                           C. after                           D. until
30. —Would you mind helping me look after my baby for a while?
—         
A. Sure, be careful on the way.         B. Oh, don’t you like children?
C. Of course not, dear.                D. Yeah, I hope so.
Ⅳ. 完形填空 (共10分, 每题1分)
先阅读短文,然后从文后每小题的四个选项中选出一个可以填入短文中相应空白处的最佳答案。
One afternoon a boss was riding in his car when he saw two men along the roadside eating grass. He felt  31  and ordered his driver to stop and he got out to ask  32   why.
He asked one man, “Why are you eating grass?” “We don’t have any money for  33 . We have to eat grass.” the poor man replied.
“Well, then, you can come with me to my house and I’ll  34  you,” the boss said.
“But sir, I have a wife and two children with me. They are over there, under that tree.”
“Bring them along,” the boss replied.  35  to the other poor man, he said, “You come with us, too.” The second man said  36  a pitiful voice, “But sir, I also have a wife and six children with me!”
“Bring them along  37  ,” the boss answered. They all  38  the car, which was no easy task even for such a large car. In the car one of the poor men turned to the boss and said, “Sir, you are so  39 . Thank you for taking all of us with you.”
The boss replied, “Glad to do it. You’ll love my  40  because the grass there is almost a metre high.”
31. A. surprised                   B. angry                   C. happy                   D. proud
32. A. him                           B. them                  C. us                    D. you
33. A. grass                          B. food                  C. shoes                  D. clothes
34. A. leave                          B. teach                  C. find                          D. feed
35. A. Carrying                  B. Having                  C. Turning                  D. Shouting
36. A. by                          B. on                         C. of                          D. in
37. A. as usual                  B. as well                  C. in general          D. no  longer
38. A. cleaned                  B. drove                  C. entered                  D. pulled
39. A. kind                          B. lucky                  C. exciting                  D. interesting
40. A. work                          B. car                           C. place                  D. family

Ⅴ、阅读理解 (共30分, 每小题2分)
    先阅读短文,然后根据短文内容从文后每小题的四个选项中,选出一个能完成所给句子或回答所提问题的最佳答案。
                             (A)
    Many young people use computers, but few of them know how to look after them. Remember the following when you use your computer.
◆Keep your computer in a cool room. Too much or too little heat is bad for computers. Most computers work best at a temperature of 5 ºC—30 ºC.
◆Don’t let people smoke cigarette(香烟)near your computer. Smoke of all kinds is very bad for many parts of a computer and can cause many problems.
◆Don’t eat or drink when you are near your computer. Pieces of food and a little water in the keyboard can also cause many problems.
◆Make sure the screen is the correct distance from your eyes. If you wear glasses, make sure these glasses are correct for using with the computer. Some people use a different pair of glasses when they use a computer.
◆Keep your screen clean and don’t have it too bright. A dirty screen can hurt your eyes. A very bright screen can also be bad for your eyes.  
41. According to the passage you should use your computer          .
           A. in a small room                   B. in a big room
           C. in a cool room                         D. below 5ºC
42. When you work on the computer, you can            .
   A. wear glasses                  B. smoke cigarette  
   C. eat some hamburgers           D. clean the keyboard with water
43. If you want to look after your eyes, you should            when you use computers.
    A. buy a pair of sunglasses        B. keep your screen clean
    C. have your screen very bright    D. keep your screen near your eyes
                           B
March 21 is World Sleep Day. How’s your sleep recently?
The Chinese Medical Doctor Association asked 8,200 people in China about their sleep. More than 36.3 percent of them said they often sleep badly. The study also finds that many students have only 5 hours of sleep a day. According to the US National Sleep Foundation, teenagers need 8.5 to 9 hours of sleep every night.
What cuts into their sleeping time? Homework. Also, school starts early in the morning. But bad sleeping habits also play a role.
Do you like to have a look at your mobile phone before going to bed? The survey finds that 60 percent of people check their phones before they sleep. They read news, check their WeChat (微信) and micro blog(博客) messages, or chat with QQ friends.
It’s important for us to get enough sleep. If we can't get enough sleep, we'll feel sleepy and think slowly. And sleepy kids are often unhappy, says a study by the US National Sleep Foundation.
103   Dates(枣)
70   Mashed potatoes
56   Boiled potatoes
52   Orange juice
49   Chocolate bar
30   Whole milk
We can’t change our school time. But there are still ways to get better sleep. Stay away from soda, coffee and tea at night. They make it hard to sleep well. Leave your mobile phone and computer on your desk. Watch less TV.
Look at these numbers in the box. They are glycemic indexes (血糖生成指数). The bigger the number is, the better that food can help you to get better sleep.  

44. How many hours of sleep do teenagers need every night according to the passage?
   A. About 12 hours           B. About 9 hours          C. About 4 hours           D. About 5 hours
45. Many students can’t get enough sleep because        .
   A. they play sports too much and feel tired
B. they use mobile phones during the day time
C. they drink too much soda, coffee and tea at night
D. they have too much homework and bad sleeping habits
46. When people can’t get enough sleep, they may       .
A. feel sleepy and unhappy                                B. go to bed earlier next day
C. change their school time                                D. go to work late next day
47. In the passage if you want to get better sleep , you should       .
A. chat with your friends                B. eat the right food
C. put your phone beside you             D. be away from food like dates
(C)
Like any good mother, when Karen found out that another baby was on the way, she did what she could do to help her 3-year-old son Michael prepare for it. She and her husband found out that the new baby was going to be a girl. Day after day, night after night, Michael sang to his sister in his mom’s tummy(肚子).
Finally, Michael’s little sister was born. But she was in a very serious condition. The doctor told the parents there was very little hope. They kept the baby girl in the ICU(重症室). Karen was so sad. She decided to say goodbye to the baby. Michael, however, kept asking his parents to let him see his sister. “I want to sing to her,” he would say. Finally Karen decided to take Michael to his sister. This might be the last time he saw her alive.
Michael looked at his baby sister. After a moment, he began to sing. In the lovely voice of a 3-year-old, Michael sang: “You are my sunshine, my only sunshine. You make me happy when skies are gray.” Suddenly the baby girl seemed to be better. Her heart beat well little by little.
“Keep on singing, Michael,” encouraged Karen with tears in her eyes. “You never know, dear, how much I love you, please don’t take my sunshine away.” As Michael sang to his sister, the baby’s breath(呼吸) became smooth.
After a few days, the little girl was well enough to go home. The doctors called it a miracle(奇迹).  
48. What can we learn from the first paragraph?
A. Michael didn’t like his little sister at all.
B. Michael didn’t want to accept his new sister.
C. Karen wished that the baby would be a boy.
D. Karen helped Michael prepare for the change.
49. What happened to Michael’s little sister after she was born?
          A. She was very healthy.
          B. She was seriously ill.
          C. She was born to be blind.
          D. She was crying all the time.
50. Why did Karen decide to take Michael to see the newborn baby?
A. The doctor asked her to do so.
B. She thought he might be able to save the baby.
C. She wanted to know what Michael would do for his sister.
D. She thought it might be his last chance to see his sister.
51. The writer tells us the story to show_____.
A. the power(力量) of science       B. the miracle (奇迹) of doctors
C. the power of love               D. the miracle of a mother
(D)
A boy called Mario had many friends, and he was proud of it. Whoever he met, he would like to show off(炫耀) how popular he was at school.
 One day, his grandpa said to him, “Mario, I know that you don’t have as many friends as you think. Many of them are not true to you.”  
Mario thought maybe his grandpa was right. However, he wasn’t sure how he could test whether his schoolmates were real friends or not, so he asked his grandpa. The old man answered, “I have just exactly what you need. It’s in my room. Wait a minute.” The old man left, soon returning as if(好像) carrying something in his hand, but Mario could see nothing there.
“Take it. It’s a very special chair. Because it’s invisible, it will be hard for you to sit on it. However, if you manage to sit on it, you can use the chair’s magic power(力量) to tell who your real friends are.”
 Mario took the strange invisible chair to school. At break time he asked everyone to form a circle, and he put himself in the middle, with his chair.
  “Nobody move. You’re about to see something amazing,” said Mario. Then he tried sitting on the chair. Having difficulty seeing it, he missed and fell to the ground. Everyone had a pretty good laugh. “Wait,  wait,” said Mario, making another try. But again he missed the seat.
  Mario didn’t give up. He kept trying to sit on the magic chair. Finally, he did it. This time he felt himself in mid-air.
 Then he experienced the magic that his grandpa had been talking about. Looking around, Mario saw George, Lucas and Diana holding him up, so he wouldn’t fall. But some schoolmates whom he had regarded as friends had done nothing but made fun of him. Mario was quite thankful to his grandpa, who helped him test who his true friends were.  
52. Mario’s grandpa gave him a special chair to _____.
A. sit on in the school
B. be his birthday present
C. test who his true friends are
D. play games with his friends at school
53. What does the underlined word “invisible” mean in Chinese in the passage?
A. 感激的             B. 有帮助的            C. 神奇的                  D.看不见的
54. Mario succeeded in sitting on his chair finally because_____.       
        A. his friends taught him
        B. he had tried many times
        C. his friends held him       
        D. the chair had magic power
55. Which would be the best title(标题)for this story?
A. A Magic Chair           B. A Kind Grandpa
C. Mario’s True Friends      D. H ow to Test Friends

第Ⅱ卷  非选择题(五大题,共50分)

Ⅵ. 听力填空 (共5分,每小题1分)
听短文,并根据短文内容回答问题,每空一词。   
56. What time did they get to the station?
At        fifteen in the        .
57. How did they get to Yichang?
                .
58. What did they see along the way?
        and         .
59. What did the guide teach them in the science museum?
To make a                 .
60. How did the writer feel about the trip?
        and         .

Ⅶ. 词语运用 (共10分, 每小题1分)
A) 根据句子意思和音标、首字母提示填词。
61. —What        [bæd] weather it is today!
—Yes. It is raining so hard.
62. —What did she do after her mother told her some jokes?
—She        [stɒpt] crying and laughed.
63. —Would you like some tea or some coffee?
—E____   is OK. I don’t mind.
64.—Does your father a       with you, Jeff?
—Yes. He thinks to be a volunteer in Children's Hospital is a good job.
65.—What’s your favorite season?
—I like s       best. It’s a good time to have a swim in hot weather.
B) 根据句子意思,用所给词的正确形式填空。
66. —Can you tell me something about Thanksgiving Day?
    —It comes on the        (four) Thursday in November in the USA.
67. —Can he ask Mr. Black for help?
    —Sorry. He should solve the problem by       (he).
68. —Joe, would you please drive a little          (fast) than before?
—No hurry. We have enough time before the train leaves.
69. —How many        (visit) come to Jingzhou every year?
—More than one million, I think.
70. —What d o you think of that clever boy?
—He is a very         (succeed) student, because he is interested in study.
Ⅷ. 完成句子 (共10分, 每小题1分)
阅读下列各小题,根据汉语及句末括号内的单词提示,用相关的动词短语完成句子。
例:When we ___________ early in the morning yesterday, it was still dark.(get)
     我们昨天早晨起得很早,天色还很黑。
答案:got up
71. It’s too hot today. Why don’t you                   your jacket? (take)
   天太热,你为什么不把夹克脱掉呢?
72. It’s a bad manner                   people in trouble. (laugh)
   嘲笑处于困境中的人是不礼貌的。
73. She often             late with her mom to watch movies.(stay)
她经常和妈妈一起熬夜看电影。
74. Look! The children                  the story about the Chinese Spring Festival. (listen)
   瞧!孩子们正在听有关中国春节的故事。
75. Each student can                  many things after they leave junior high school.(look)
初中毕业后每个学生都有很多东西可以期待。绿色圃中学资源网http://CZ.Lspjy.com绿色圃中小学教育网http://www.lspjy.com
76. They            many trees in order to build a new house last year. (cut)
为修一栋新房子,他们去年砍了很多的树。绿色圃中学资源网http://CZ.Lspjy.com绿色圃中小学教育网http://www.lspjy.com
77. Let’s hurry!I think we                them in a minute. (catch)
快点!我想一会儿我们将赶上他们。
78. Usually we                   some groups to practice conversations in English class. (divide)
    英语课上,我们通常被分为几个小组练习对话。
79.  Because it was too noisy outside last night, we all found it difficult               . (fall)
    由于昨晚外面太吵,我们发现很难入睡。
80. I think we                   the education problems of children left behind in villages in recent years.  (pay)
我认为在最近几年里我们已经对乡村留守儿童的教育问题给予了关注。
Ⅸ. 短文填空 (共10分, 每小题1分)
阅读短文,选择方框中的词并用其适当形式填空,每个词最多选用一次,有一项是多余的。
keep  before  everything  same  bring  it  much  when  eat  delicious  bedroom   
Icehotel, 200 kilometers north of the Artic Circle(北极圈), is certainly unusual. What makes it unusual is that  81   is made of ice. What makes it even   82   unusual is that the hotel melts(融化) every spring!
You will be surprised   83    you walk through the gate and look around the hotel because    84   in the hotel is made of ice. For example, there are ice glasses in the hotel bar. The hotel has a bar, a theatre, a dining room and many   85  . In the hotel even the beds are made of ice. But don’t worry. Our special Icehotel sleeping bags will   86   you warm.
For a really special vacation, why not book a room? Because a different artist designs (设计) each one, no two are ever the   87   . You can also stay in one of our beautiful double rooms or, if you   88   your family, you will love our super family rooms. Please   89   in the world-famous Icehotel restaurant. It serves traditional Lapp food, which is   90  !
81.               82.              83.              84.               85.              
86.               87.              88.              89.               90.           

Ⅹ. 短文写作 (共15分)
莹莹的父母外出打工了,她到学校寄宿学习。开始她感到不习惯,在老师和朋友们的帮助下,现在学习、生活非常好。假设你是莹莹,请根据下表提示给父母写一封信,介绍你的在校情况和今后的打算。
1        Subjects        favorite, do well in …
2        Activities        competition, sports …
3        Friends        get on well  …
4        Spare time        wash clothes, reading …
5        Plan        work hard  …
要求:1. 文中不得出现真实的姓名和校名。
      2. 条理清楚、语句通顺、语法正确、书写规范。
      3. 可以适当发挥。
4. 词数:80词左右。文章开头已给出,不计入总词数。

Dear Mom and Dad,
     How time flies! I miss you very much! I was not used to everything here a few weeks ago. But now I enjoy my school life.                                         


                                                                   Yours,
                                                                  Yingying

回复

使用道具 举报

469

主题

1048

帖子

2701

积分

管理员

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

积分
2701
 楼主| 发表于 2015-4-1 01:35:03 | 显示全部楼层
       试卷下载方法:请在本站右上角选择用QQ账号登录或立即注册后登录,然后点击下面的附件,保存在桌面上或你的电脑上,解压缩即可使用!喜欢本站的朋友可以收藏本站!上面中间有分享按钮,可以分享给好友或一键发布到自己的微博上。喜欢本站,请推荐给自己的朋友并收藏本站!谢谢您的支持!


本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?立即注册

x
回复

使用道具 举报

469

主题

1048

帖子

2701

积分

管理员

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

积分
2701
 楼主| 发表于 2015-4-1 01:35:20 | 显示全部楼层
2014年荆州市初中升学考试英语试题
参考答案和评分说明
Ⅰ.  1. A  2. B  3. B  4. C  5. A
Ⅱ.  6. B  7.C   8.B    9. A   10. B  11. A  12. C 13. C 14. A 15. B
16. B  17.A  18.B  19. C   20. C
Ⅲ.  21.A  22.C   23.B   24.A   25.D    26.C   27.A   28. B   29.D   30.C
Ⅳ.  31.A  32.B   33.B   34.D   35.C    36.D   37.B   38.C   39. A   40. C
Ⅴ.  41. C  42.A  43.B   44.B    45.D   46.A    47.B   48.D   49.B   50. D  
51.C   52.C  53.D   54.C    55.A
Ⅵ.  56. seven morning  57. By train.  58. Farms, rivers  59. model robot  60. happy, tired
评分要求:每小题答题正确,得1分;语言错误(含单词拼写、语法错误等)每个扣0.5分,每题最多扣1分,单词首字母大 、小写错误不扣分。
Ⅶ.  61.bad    62.stopped   63.Either   64.agree   65.summer  
66.fourth  67.himself 68.faster 69.visitors 70. successful
评分要求:每小题答题正确,得1分。否则不得分。
Ⅷ. 71. take off    72. to laugh at/ laughing at  73. stays up  74. are listening to  
75. look forward to  76. cut down  77.will/ are going to catch up with / are catching up with
78. are divided into   79. to fall asleep     80.  have (already) paid attention to
评分要求:每小题答题正确,得1分;语言错误(含短语结构、单词拼写、首字母大小写,语法错误等)每个扣0.5分,每题最多扣1分。
Ⅸ.  81. it     82. more   83. when    84. everything    85. bedrooms  
86. keep   87. same  88. bring     89. eat          90. delicious
   评分要求:每小题答题正确,得1分。选词正确但是词形错误,不得分。
Ⅹ. 评分说明:
1. 题目要求:根据题目提示信息写一封80个词左右的信。
表达要点及其赋分如下:
1)学科(2分)
2)活动(3分)
3)交友(2分)
4)业余时间(3分)
5)打算(3分)
6) 适当发挥 (2分)

2.评分标准:共分七档,先确定档次,然后在该档次的上限和下限之间给具体分数。
1) 第一档15分(满分):叙述要点完整、正确,清晰,语言连贯流畅,无语言结构、用词、拼写、标点错误,词数在要求范围之内(70—120个词),完整、清晰、有效地传达了规定的信息。
2) 第二档13-14分:叙述要点完整、正确,清晰,语言较连贯流畅,有个别语言、拼写、标点错误,词数在要求范围之内,有效传达了规定的信息。
3) 第三档10-12分:叙述要点较完整、正确,清晰,语言较连贯流畅,有少量语言、拼写、标点错误,词数在要求范围之内,较有效地传达了规定的信息。
4) 第四档7-9分:内容要点遗漏较多,语言连贯流畅性较差,有多处语言、拼写、标点错误,词数未在要求范围之内,部分传达了规定的信息。
5) 第五档4-6分:表达了少量的内容要点,语言支离破碎,各种错误太多,词数未在要求范围之内,很难传达有效的规定信息。
6) 第六档1-3分:只能用个别或少量的单词表达,无完整的句子,未能传达有用的规定信息。
7) 第七档0分:所写单词或句子均为无效内容,未能传达任何规定的信息。

3. 书写扣分原则:对于字迹潦草、模糊难辨的书写,可酌情扣0.5—2分。
4. Sample answer
Dear Mom and Dad,
How time flies! I miss you very much! I was not used to everything here a few weeks ago. But now I enjoy my school life. We have nine subjects at school. My favorite subject is history. It's interesting and I can learn a lot from it. With the help of my teacher, I do better in English. There are many activities at school. Last week, I took part in a singing competition and won the first prize. I have made lots of friends here and we get on well with each other. In my spare time, I usually wash my clothes or do some reading. Sometimes I play sports with my friends. I'm stronger than before. Don't worry about me. I can look after myself very well and will work harder in the future.
                                                                Yours,
                                                                Yingying
回复

使用道具 举报

469

主题

1048

帖子

2701

积分

管理员

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

积分
2701
 楼主| 发表于 2015-4-1 01:35:36 | 显示全部楼层
听力材料
Ⅰ、对话理解。(共5分,每小题1分)
听小对话,根据你听到的内容从每小题的三个选项中选出正确的答案。 每段对话听两遍。
1. M: Today is Monday, June 1st.  
W: Yes, it’s Children’s Day.  
   2. M: Is this your first time to China?
W: Yes, I’ll be back home in France next week.
3. M: I didn’t expect it would be such a cold day.
  W: You need to put on more clothes, or you’ll catch a cold.
4. M: Could you describe Mrs. Black for me, please?
W: She’s not tall and she has long hair.
M: Anything else?
W: She’s serious and shy.
5. M: Can I help you?
W: Yes,  I’d like a skirt.
M: What color do you want?
W: Red. I like red best.
Ⅱ、篇 章理解。(15分,每小题1分)
听下面A、B、C三段对话和D篇的一段短文, 并从每小题的三个选项中选出一个正确选项。 对话和短文听两遍。
A
听下面一段对话,回答第6至第8三个小题。
M: Excuse me. How can I get to the bank? I don’t know the way.
W: Go along this road till you see a supermarket. The bank is just at the other side of the road, across from the supermarket.
M: Is it far from here?
W: Let me see. Er … no, it’s only about 200 metres from here.
M: Thank you very much.
W: It’s my pleasure.

B
听下面一段对话,回答第9至12四个小题。
W: Morning! What’s wrong with you, young man?
M: Well, I’m not feeling well. I’ve got a headache and a cough. And I’m running a fever,  too.
W: When did it start?
M: Three days ago.
W: I see. Let me check you. … Oh, you have a cold, I’m afraid.
M: What should I do, doctor?
W: Don’t worry. It’s nothing serious. Take this medicine twice a day. Well, you should drink more water and have a good rest. You’ll be well soon.
M: Thank you.
W: You’re welcome.
              C
听下面一段对话,回答第13至16四个小题。
M: Betty, do you know it’s Cathy’s birthday next week?
W: No, I don’t. Alex, you’re her best friend. Do you know what day her birthday is?
M: Yeah, of cou rse. It’s on Tuesday. It’s the 24th of June. I want to give her a gift, but I don’t know what to get her.
W: What does she like doing?
M: She likes reading.
W: Why don’t you buy her a book?
M: She already has a lot of books. I want to get her something different.
W: What else does she like doing?
M: She likes listening to popular music.
W: How about getting her a CD?
M: That’s too expensive. I can’t afford to buy a CD.
W: Then I know what you should get her as a gift. A magazine about popular music. She’ll be glad to read about her favorite things.
M: That’s a great idea! Thanks, Betty.
D
听下面一段短文,回答第17至20四个小题。
  Mr. Brown was going away for a week. Before he left, he said to his son: “If anyone asks for me, tell them that your father is out, and will be back in a week. ”
  “OK, Dad,” said his son. But Mr. Brown was afraid his son couldn’t remember this, so he wrote the words down on a piece of paper. His son put the paper into his pocket.
     Four days passed, but no one came to see Mr. Brown. The boy thought no one would come, so he burnt the piece of paper that evening. The next afternoon, a man knocked at the door.
    “Where is your father?” he asked. The boy put his hand into his pocket at once and looked for the piece of paper. He could not find it. He suddenly remembered he had burnt it, so he shouted: “No more!”
     The man was very surprised. “No more? I met your father last week. When did it happen?” he asked.
     “Burnt yesterday evening,” the boy answered.

Ⅵ、听力填空。(共5分,每小题1分)
听短文,并根据短文内容回答问题,每空一词。
Now let me tell you my last school trip to Yichang. We arrived at the railway station at seven fifteen in the morning. We got to Yichang so fast by train. We saw some beautiful farms and rivers along the way. First we visited the science museum there and it was really interesting. At the museum, I learned a lot about robots. I did n’t k now they could play chess with us. It was so cool! Then the guide taught us how to make a model robot. I took a lot of great photos, too. After that, I went to the gift shop and bought some lovely gifts for my parents. They weren’t expensive. All in all, I felt happy and tired that day.

回复

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

QQ|小黑屋|绿色圃中学资源网   

GMT+8, 2019-11-21 04:20 , Processed in 0.160716 second(s), 24 queries .

Powered by 绿色圃中学资源网免费下载 X3.2

© 2013-2015 初中教学资源网

快速回复 返回顶部 返回列表