设为首页收藏本站

绿色圃中学资源网

 找回密码
 立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
热搜: 活动 交友 discuz
查看: 4778|回复: 3

人教版新目标英语九年级上册期中名校联考试卷含听力MP3答案

[复制链接]

4027

主题

8840

帖子

2万

积分

超级版主

绿色圃特约教师

Rank: 8Rank: 8

积分
22827
发表于 2015-3-27 10:26:33 | 显示全部楼层 |阅读模式
试卷下载简介:
      绿色圃中学资源网免费提供中学七年级八年级九年级各科单元期中期末考试卷、名校联考试卷、中考模拟试题等。此套与审定新人教版新目标九年级英语上册最新教材同步,给有需要的老师们免费下载!转载请注明出处。本站所有资源:教案|试卷|课件|计划|总结|音频|朗读MP3|视频均可免费下载,喜欢本站的朋友可以收藏本站!方便您下次使用!找资源,下课件试卷,搜教学视频,请来绿色圃中学资源网。谢谢您的支持!                           
       试卷内容预览:初三年级第一学期期中联考英语科试卷
(满分100分,考试时间90分钟)
注意事项:
1、考生务必将在答题卡写上姓名、班级,准考证号用2B铅笔涂写在答题卡上。
2、每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动用橡皮擦干净后,再涂其它答案,不能答在试题卷上。
3、考试结束,监考人员将答题卡收回。

听力部分(15分)
I. 听录音,从A、B、C三个选项中选出你听到的句子。(每小题念两遍) (共3小题,每小题1分,计3分)
(   ) 1. A. Tony played the piano perfectly during the show.  
       B. Tony played the violin perfectly during the show.
       C. Tony played the guitar perfectly during the show.
(   ) 2. A. It is cruel of the man to have so many drugs each day.
       B. It is crazy of the man to have so many drugs each day.
C. It is common of the man to have so many drugs each day.
(   ) 3. A. Our teacher is standing on the platform to make a speech.   
       B. Our teacher is standing on the platform to make a statement.
       C. Our teacher is standing on the platform to make a summary.
II. 听录音,从A、B、C三个选项中选出与你听到句子意思最相近的句子。(每小题念两遍) (共2小题,每小题1分,计2分)
(   ) 4. A. The boy promised not to live far away from his parents.
       B. The boy promised not to be angry with his parents any longer.
       C. The boy promised not to make his parents disappointed any longer.
(   ) 5. A. The room is full of clothes and shoes.
       B. The room is used for clothes and shoes.
       C. There are some clothes and shoes in the room.
III. 请根据实际情况和所提供的情景完成对话。(每小题念两遍) (共3小题,每小题1分,计3分)
    在放学回家路上,你碰上了艾伦。他知道你昨天晚上去听了郎朗的演奏会,于是和你聊了起来。
6.                                                                             
7.                                                                             
8.                                                                             
IV. 听短文,回答问题。(短文及问题念两遍) (共3小题, 每小题1分,计3分)
9.                                                                             
10.                                                                             
11.                                                                             
V. 请用英语描述下图,要求六句话以上。(共4分)

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
笔试部分(85分)

VI. 选择填空。(共15小题,每小题1分,计15分)
i. 从下面每小题的A、B、C三个选项中选出可以替换划线部分的最佳选项。(共8小题,每小题1分, 计8分)
(   ) 12. I haven’t heard from Mary for a long time.
A. made a call to                B. received a letter from                C. heard her voice
(   ) 13. I am h appy with everything that my best friends offered me at my birthday party.
A. am crazy about                B. am proud of            C. am pleased with
(   ) 14. My son failed in his driving test again, which let me down.
A. made me surprised        B. made me happy                        C. made me disappointed
(   ) 15. I suppose you are right. You’d better put it in a more polite way.
A. doubt                                B. think                                        C. disagree
(   ) 16. David was ashamed because he had told a lie.
A. angry                                B. unlucky                                C. sorry
(   ) 17. If you want to be ahead of your classmates, you have to run as fast as you can.
A. away from                        B. better than                                C. in front of
(   ) 18. Don’t worry. We have plenty of time to get to the airport.
A. a large amount of        B. a large number of                C. a few
(   ) 19. The doctor suggested taking a walk after dinner everyday.
A. advised                        B. supposed                                C. imagined
ii. 从下面每小题的A、B、C三个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。(共7 小题,每小题1分,计7分)
(   ) 20. — What about the traffic in your city?
— We’d better ________driving in rush hours. It’s really time-killing.
A. forget                                B. avoid                                        C. keep
(   ) 21. — If I can’t ________ the problem, I’m afraid I will lose my job.
— Just take it easy. You may ask David for help.
A. solve                                B. choose                                        C. agree
(   ) 22. — What do you think of Linda?
— Linda is an honest girl and I think you can ________ her.
A. believe                        B. displace                                C. consider
(   ) 23. A ________ in a competition or quiz is a person who takes part in it.
A. contestant                        B. speaker                                C. audience
(   ) 24. A ________ opinion, q uality or thing belongs or relates to one particular person rather than to other people.
A. public                                B. favourite                                C. personal
(   ) 25. A ________ is a success in a match or war.
A. victory                        B. fact                                        C. failure
(   ) 26. If you ________ something that you have done, you wish that you had not done it.
A. hate                                B. expect                                        C. regret

VII.完形填空 (共10小题,每小题1.5分, 计15分)  
阅读下面短文,从短文后所给各题的三个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
One day a wise young man was walking along the beach when he saw a young man far away picking up something and very gently throwing it into the sea. As he got   27   , he called out to the young man, “Good morning! What are you doing?”
The young man   28   , looked up and replied, “Throwing starfishes into the sea.”  
“Why are you throwing starfishes into the sea?”
“The sun is up and the   29   is going away. And if I don’t throw them in, they’ll   30  .
“But, young man, don’t you   31    that there are miles of beach and starfishes all along it. You can’t    32     make a difference!”
The young man    33    politely. Then he picked another starfish and threw it into the sea, and said, “It made a difference for that    34    .”
There is something very    35    in each and every one of us. We have all been given the ability to make a difference to shape the future. We must each find our own starfish. And if we throw our starfish wisely and well, the   36   will be better.
(   ) 27. A. better                                        B. farther                                        C. closer
(   ) 28. A.  continued                                B. stopped                                C. watched
(   ) 29. A. water                                        B. wind                                        C. boat
(   ) 30. A. leave                                        B. die                                        C. run
(   ) 31. A. believe                                        B. realize                                        C. expect
(   ) 32. A. possibly                                B. hardly                                        C. especially
(   ) 33. A. replied                                        B. argued                                        C. listened
(   ) 34. A. one                                        B. time                                        C. place
(   ) 35. A. special                                        B. brave                                        C. strange
(   ) 36. A. family                                        B. country                                C. world

VIII.阅读理解(共20小题,每小题1.5分, 计30分)
A
Alice, 35  
I like shopping, but shopping with young children is not a good thing. I have to look after them while I'm shopping. I go shopping with my husband only when I buy something for him. When I look at a cheap dress, he always says, “It's beautiful on you.” But when I have an expensive one in my hands, he always says, “I don't think it fits you well.” So I often go shopping with my friends. It’s fun. I like shopping alone, too.   
Maria, 26  
I like shopping very much, but I never go shopping on weekends. There are too many people in shops. I don’t like shopping with other people. It usually takes me much time to buy things because I never buy the first thing I see. I always look around other shops to find the same thing cheaper. I’m good at finding cheap things. I don’t like buying food in small shops or street markets. I think food in supermarkets is fresh and cheap.  
(   ) 37. Both Alice and Maria like shopping ________.  
A. with friends                  B. alone                           C. on weekends     D. on weekdays  
(   ) 38. Alice’s husband says, “I don't think it fits you well.” It means ________.  
A. the dress is not good for her            
B. an expensive dress is always good
C. he wants his wife to buy a cheap dress     
D. Alice is very fat  
(   ) 39. Why does it take Maria much time to buy things?
A. Because she likes going around.         
B. Because there are too many people.   
C. Because she wants to find the same thing cheaper.  
D. Because  she likes buying expensive things.  
(   ) 40. From what Maria says we know ________.  
A. many people like shopping on weekends                B. things are cheaper on weekends
C. people don't like shopping on weekends                D. she likes shopping on weekends
(   ) 41. Maria likes to buy food ________.   
A. in a small shop                                                B. in a supermarket     
C. in streets                                                                  D. in street markets

B
Did you hear of the supercomputer? Recently, China’s Tianhe-1 (天河一号) was ranked as the world’s fastest supercomputer, according to a new list of world’s TOP 500 supercomputers.
It took 200 Chinese scientists two years to build the fastest supercomputer. It can do 2,507 trillion (万亿次) calculations in a second! That means it will take a personal computer 600 years to finish the work that a supercomputer does in a day!
The US now leads the world in the area of supercomputers. It is home to more than half of the world’s top 500 supercomputers. Japan also has adva nced technology. China is developing its supercomputer technology quickly. But experts say it will take years before China’s total  computing power can catch up with that of the US.
Supercomputers can work on many different things. They can solve problems in areas like national defense (国防), energy and science. In business, you can also use supercomputers. Oil companies use them to find oil and gas. Banks use them for quick trades. Food companies even use supercomputers to make sure that they put potato chips into cans without breaking them.
To make a supercomputer, scientists first need to link (连接) thousands of small computers together. Then they use software to turn them into one supercomputer. In fact, any person with enough knowledge about computers can make a supercomputer. But you need the top technology to make a supercomputer run fast.
(   ) 42. The world’s fastest supercomputer ________.
                  A. was made in America
                  B. was made within two months
                C. can do 2,507 trillion calculations in a minute
D. was made by 200 Chinese scientists
(   ) 43. Among the world’s top 500 supercomputers, ________ of them are made in the US.
A. less than 20%        B. more than 50%   C. less than 50%                D. more than 20%
(   ) 44. The main idea of the fourth paragraph is ________.
A. supercomputers can be used in different kinds of areas
B. supercomputers can work fast
C. supercomputers can only be used to find oil and gas
D. supercomputers can be used to make money
(   ) 45. According to the passage, to make a supercomputer, ________.
A. you needn’t know enough knowledge about computers
B. you need to know how to play computer games
C. scientists first need to link thousands of small computers together
D. scientists first need to make some software
(   ) 46. Which of the following is true?
A. A personal computer needs 300 years to finish the work that a supercomputer does in a day.
B. Japan now leads the world in the area of supercomputers.
C. Supercomputer can be used by food companies.
D. Scientists needn’t use software to turn small companies into one supercomputer.

C
In general, people talk about two groups of colors: warm colors and cool colors. Scientists think that there are two groups of people: people who prefer warm colors and people who prefer cool colors.
The warm colors are red, orange and yellow. Where there are warm colors and lots of light, people usually wan t to be active. People think that red example is exciting sociable (善交际的) people, those who like to be with others like red. The cool colors are green, blue and purple. These colors unlike warm colors, are relaxing. Where there are cool colors, people are usually quiet. People who like to spend time alone often prefer blue.
Red may be exciting but one scientist says that time seems to pass more slowly in a room with warm colors than in a room with cool colors. He suggested that a warm color such as red or orange, is a good color for a living room or a restaurant. People who are relaxing or eating don’t want time to pass quickly.
Cool colors are better for offices of factories as the people who work there want time to pass quickly. Scientists don’t know why people think some colors are warm and other colors are cool.
However, almost everyone agrees that warm colors remind people of warm days and cool colors remind them of cool days. Because in the north the sun is low during winter, the sunlight appears quite blue. Because the sun is higher during summer, the hot summer sunlight appears yellow.
(   ) 47. When people talk about two groups of people, they mean those that like ________.
A. warm colors and like cool colors                        B. red, orange and yellow
C. warm colors and cool colors                                  D. green, blue and purple
(   ) 48. People who like warm colors, ________.
A. are very hard to get on with others                      B. are very easy to get on with others
C. like to stay at home by themselves                      D. don’t like to be with others
(   ) 49. Which of the following is NOT true?
A. Time seems to pass more slowly in  a room with warm colors than in a room with cool colors.
                B. The persons who are relaxing don’t want time to pass slowly.
C. Maybe warm colors remind people of warm days.
D. The writer thinks cool colors are good for offices of factories.
(   ) 50. Why do some people like warm colors and others like cool colors?
A. Because the people who like warm colors are active.
B. Because the people who like cool colors prefer staying at home alone.
C. Because warm colors are nice and cool colors not nice
D. The writer doesn’t tell us the reason.
(   ) 51. Which is the best title?
A. Two Groups of Colors                                        B. Cool Colors
C. Warm Colors                                                        D. Colors and People

D
When I was seven years old my mom was diagnosed (诊断) with cancer. The doctors told us my mom might be saved with surgery (手术). But it could also kill her. She chose to have it.
The day before the surgery I was off school. And my mom planned the best day of my life, everything I loved at seven and everything that would put a smile on my face. The day began with her waking me up and saying, “ Kate, I have a surprise for you. Come and see.” The surprise was a doll I have wanted for the longest time. Throughout the day, she told me everything that I would always make her proud. We had a picnic in the park, and it was so cold that we moved to the car. The day was filled with laughter. For the first time in a long time I could see she was really happy. I would never forget her smile, or the way her eyes shone as if we were the same age. It was the best day of my life, and I will never forget the conversations we shared.
My mother managed to live throughout the surgery. Now when I look back, I realize that the best day of my life could be her last and this could be the last day I would remember with her, the last one we shared. I also understand how unselfish a mother is.
(   ) 52. Who made the decision to have a surgery in the story?
A. The doctors                                                        B. The patient     
C. The writer                                                        D. The patient’s family
(   ) 53. What did the writer’s mother do the day before the surgery?
A. She stayed at home to have a rest.
B. She went to the doctor’s for advice.
C. She turned to her family for comfort.
D. She stayed all day for her child.
(   ) 54. Why was the writer’s mother happy that day?
A. Because she left her child a special memory.
B. Because she realized her child had grown up.
C. Because she was proud of what her child had done.
D. Because she expected the surgery to be successful.
(   ) 55. The underlined sentence in the last paragraph suggests that ________.
A. her mothe r was ill again
B. the surgery was unsuccessful
C. her mother was getting better
D. the surgery was very simple
(   ) 56. Which of the following words best describes the writer’s mother?
A. Hardworking                                                B. Famous      
C. Clever                                                                D. Great

IX. 语法填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或者用括号中词语的正确形式填空。
McDull is a talking piglet(小猪). He has   57   heart of gold although he isn’t very smart. McDull lives with his mother Mrs Mak in Hong Kong. Before his birth, his father  58  (appear). Mrs. Mak had to raise McDull as a single mother.
Mrs. Mak tries her best to make a good life for McDull. She makes several jobs to make more money: house agent(房产中介),   59   (cook) and cleaner. She makes   60   (taste) food for McDull with just rice, dried fish and cabbage. However, when McDull grows up, he and his mother are not close as before. Can they go back to how they used to be?
   61    you want to find the answer, you can watch the movie McDull: Me &My Mom, which will ope n in Chinese cinemas    62    Oct 1.
The movie is the    63    (five) in the McDull series. Created in 1995, McDull became a popular cartoon character because of his spirit (精神) of never    64    (give) up. The funny piglet has many dreams but fails every time he t ries. He is sad but keeps trying, and explores other dreams.
Mrs. Mak doesn’t appear very often in the previous (以前的) McDull movies.   65    in McDull: Me &My Mom, she is a main character. Brian Tse,    66    (direct) of the movie said the film is about mother’s love.

My family life
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

绿色圃中学资源网http://Cz.lSpjy.cOm免费提供教育部审定新版课程标准人教版北师大版苏教版试卷PPT课件教案作文,帖子上面有分享按钮,喜欢本站,请点分享到自己的博客空间微博等。
回复

使用道具 举报

4027

主题

8840

帖子

2万

积分

超级版主

绿色圃特约教师

Rank: 8Rank: 8

积分
22827
 楼主| 发表于 2015-3-27 10:27:56 | 显示全部楼层
        试卷下载方法:请在本站右上角选择用QQ账号登录或立即注册后登录,然后点击下面的附件,保存在桌面上或你的电脑上,解压缩即可使用!喜欢本站的朋友可以收藏本站!上面中间有分享按钮,可以分享给好友或一键发布到自己的微博上。喜欢本站,请推荐给自己的朋友并收藏本站!谢谢您的支持!



本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?立即注册

x
绿色圃中学资源网http://Cz.lSpjy.cOm免费提供教育部审定新版课程标准人教版北师大版苏教版试卷PPT课件教案作文,帖子上面有分享按钮,喜欢本站,请点分享到自己的博客空间微博等。
回复

使用道具 举报

4027

主题

8840

帖子

2万

积分

超级版主

绿色圃特约教师

Rank: 8Rank: 8

积分
22827
 楼主| 发表于 2015-3-27 10:28:06 | 显示全部楼层
参考答案
I. 听录音,从A、B、C三个选项中选出你听到的句子。(每小题念两遍) (共3小题,每小题1分,计3分)
1-3 CBA               
II. 听录音,从A、B、C三个选项中选出与你听到句子意思最相近的句子。(每小题念两遍) (共2小题,每小题1分,计2分)
4-5 CA
III. 请根据实际情况和所提供的情景完成对话。(每小题念两遍) (共3小题,每小题1分,计3分)
6. Yes, he did. He got a lot of applause in the concert.
7. It was a surprising ending which made everyone excited.
8. He is really a genius at music and has a sense of humour.
IV. 听短文,回答问题。(短文及问题念两遍) (共3小题,每小题1分,计3分)
9. At the time that they begin to produce flowers.                
10. Most of them are man-made.
11. In the northwest and southwest.
V. 请用英语描述下图,要求六句话以上。(共4分)
        Last month, Peter failed in the maths exam. He was very sad and cried. The teacher encouraged him to work hard at his lessons. After that, he made up his mind to study hard. He listened carefully in class and the teac her helped him with his maths. Last week he had another test in maths and he got 90 marks. He felt happy and his teacher said “ Congratulations” to him.
笔试部分(85分)
VI. 选择填空。(共15小题,每小题1分,计15分)
12. B  13. C  14. C  15. B  16. C                17.C  18. A  19.  A
20. B  21. A  22. A  23. A        24. C        25.A  26. C
X. 书面表达(15分)
My family life
I’m the only child in my family. My parents and I always try to spend some time with each other every day. We usually eat dinner together. At the weekend, my parents often take me to the park or the swimming pool. Sometimes I am sad because my parents don’t understand me. Sometimes my mum shouts at me if I make a mess at home, but I don’t argue with my parents very often. I like communicating with my parents and share my happiness with them. Part of growing up is learning to live with these kinds of disagreements, and learning to understand another people’s way of looking at things. I like my family because we get on well with each other and we even have some of the same hobbies.
绿色圃中学资源网http://Cz.lSpjy.cOm免费提供教育部审定新版课程标准人教版北师大版苏教版试卷PPT课件教案作文,帖子上面有分享按钮,喜欢本站,请点分享到自己的博客空间微博等。
回复

使用道具 举报

0

主题

2

帖子

18

积分

资源网会员

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

积分
18
发表于 2016-12-13 14:09:54 | 显示全部楼层
没有听力
回复

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

QQ|小黑屋|绿色圃中学资源网   

GMT+8, 2019-11-21 04:14 , Processed in 0.183546 second(s), 24 queries .

Powered by 绿色圃中学资源网免费下载 X3.2

© 2013-2015 初中教学资源网

快速回复 返回顶部 返回列表